Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κινέζοι hackers χτυπούν εταιρείες στην Δύση

Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά επιθέσεων στο Internet, οι επιθέσεις που ξεκίνησαν από την Κίνα έφτασαν τις 1,6 δισεκατομμύρια τον μήνα. Κινέζικη κυβέρνηση επικαλείται τις εκατοντάδες συλλήψεις hacker που έκανε το περασμένο έτος και το κλείσιμο ενός online hacking σχολείου που είχε 180.000 μέλη, για να υπερασπίσει την πολιτική της κατά των εγκληματιών του Internet.

Παρόλα αυτά πολλές χώρες κατηγορούν την Κινέζικη κυβέρνηση όχι μόνο για ανοχή, αλλά και για σύσταση ομάδων hacker που έχουν ήδη επιτεθεί στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, στη Γερμανική και Γαλλική κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε υπολογιστές άλλων 100 χωρών με την επιχείρηση Ghostnet.

Όπως δηλώνουν εμπειρογνώμονες, οι επιθέσεις των Κινέζων hackers έχουν στόχο βιομηχανικά μυστικά με επίκεντρο τις εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού.

Προσθέτουν δε ότι στην προσπάθεια που κάνει η Κίνα να ξεπεράσει τις Δυτικές χώρες στην ανάπτυξη, μπορεί να τους προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά σε πιθανή σύγκρουση μεταξύ τους, καθώς πολλοί κινέζοι hackers δηλώνουν ικανοί να “ρίξουν” την ηλεκτροδότηση αρκετών χωρών!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...