Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Σήμερα το απόγευμα μεταφέρεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, θα μεταβεί το πρωί του Μ. Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Η Τελετή της Αφής θα γίνει στις 13:00 και μισή ώρα αργότερα το αναστάσιμο Άγιο Φως αναμένεται να παραδοθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στην αποστολή συμμετέχει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές κ. Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑ.Ο.Σ. και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα θα γίνει στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...