Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Με τιμές αρχηγού κράτους, φτάνει σήμερα το Άγιο Φως

Με τη συνοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, Ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σαββάτο, στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως. Στη μία το μεσημέρι, βάση του προγράμματος, θα γίνει η Αφή του Αγίου Φωτός και μισή ώρα αργότερα θα παραδοθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Αθήνα, ενώ στην αποστολή συμμετέχει εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Η Ελληνική αποστολή, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, θα φτάσει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 18:30, όπου το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...