Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κύμα επιθέσεων προανήγγειλαν οι Ταλιμπάν

Την έναρξη της επιχείρησης "Badar" κήρυξαν σήμερα οι Ταλιμπάν, η διάρκεια της οποίας είναι η περίοδος της άνοιξης και στόχοι της τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν προειδοποιούν του Αφγανούς πολίτες να μένουν μακριά από δημόσιες συγκεντρώσεις, στρατιωτικές βάσεις, αυτοκινητοπομπές, κυβερνητικά κτίρια, καθώς αυτά θα αποτελούν τον κύριο στόχο των επιθέσεων.

«Οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στις επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών κέντρων, τόπων συγκέντρωσης, αεροπορικών βάσεων, κέντρων πυρομαχικών και επιμελητειακής βοήθειας, στρατιωτικών αυτοκινητοπομπών των ξένων εισβολέων σε όλα τα σημεία της χώρας», τονίζουν.

Ανώτεροι στρατιωτικοί δήλωσαν χθες Παρασκευή ότι σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών, οι επιθέσεις που οργανώνουν οι Ταλιμπάν με την υποστήριξη του δικτύου Χακάνι που έχει διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, καθώς και άλλων ανταρτών, θα περιλαμβάνει και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με δύο διοικητές του ΝΑΤΟ, το κύμα βίας θα διαρκέσει σχεδόν μια εβδομάδα.

Η βία στο Αφγανιστάν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 2010, που αποδείχτηκε η χειρότερη χρονιά όσον αφορά τους θανάτους αμάχων και στρατιωτών από το 2001.
πηγη:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...