Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Στα ίχνη κυκλώματος που διακινεί πλαστά διπλώματα


Σε μπελάδες έπεσε μια 60χρονη οδηγός στην Ξάνθη, που σταμάτησε σε μπλόκο της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας για έλεγχο. Το δίπλωμα οδήγησης που έδειξε στους άνδρες της Αστυνομίας, αποδείχθηκε πλαστό και τώρα θα κληθεί από την δικαιοσύνη να εξηγήσει πώς βρέθηκε στα χέρια της!

Η σύλληψη της 60χρονης ίσως οδηγήσει στα ίχνη κυκλώματος πλαστογράφων που διακινούν πλαστά δημόσια έγγραφα εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Κι αυτό, γιατί η πλαστή άδεια οδήγησης που είχε στην κατοχή της, προέρχεται από
παρτίδα κλεμμένων εντύπων αδειών ικανότητας οδήγησης της Νομαρχίας Τρικάλων. Ήταν το 11ο πλαστό πιστοποιητικό που ανακαλύπτεται από το 2003, όταν έγινε η διάρρηξη στα γραφεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Νομαρχίας.

Συμπτωματικά (;) και το προηγούμενο πλαστό δίπλωμα οδήγησης από τα κλεμμένα της Νομαρχίας Τρικάλων είχε εντοπιστεί και αυτό στην Ξάνθη, στις 28 Φεβρουαρίου 2010 και το κατείχε ένας 30χρονος οδηγός! Το πλαστό έντυπο με το οποίο οδηγούσε η 60χρονη κατασχέθηκε και εστάλη στα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για εξέταση και σύγκριση με τα υπόλοιπα που έχουν κατασχεθεί στο παρελθόν. Η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης που την παρέπεμψε για απολογία στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...