Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ελεύθερος υπό όρους o Στρος Καν


Ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ θα συνοδεύεται συνεχώς από έναν ένοπλο φρουρό και θα παρακολουθείται με ηλεκτρονικά μέσα όλο το 24ωρο, αποφάσισε το δικαστήριο, που καθόρισε επίσης στα 5 εκατ. δολάρια το ποσό για πιθανή διαφυγή.
Πάντως, νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί εναντίον της έγκρισης του αιτήματος για εγγύηση, θεωρώντας...
τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ ύποπτο φυγής, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων του που χαρακτήρισαν την απόφαση άδικη και είπαν ότι δεν συνάδει με τις διατάξεις του νόμου.

Οπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε στην αίθουσα του δικαστηρίου, λίγο μετά τις 9.15 το βράδυ, το σώμα ενόρκων ενέκρινε το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σε δίκη για επτά κατηγορίες, περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεων σεξουαλικής επίθεσης.
O Nτομινίκ Στρος-Καν "έχει πολλούς λόγους να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση" είχε δηλώσει ο εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου, απορρίπτοντας τη θέση της υπεράσπισής του που ισχυρίστηκε ότι ο Στρος-Καν είναι ένας "σεβαστός άνθρωπος" που δεν θα επιχειρήσει να διαφύγει.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου προσήλθε η σύζυγος του Στρος Καν, γνωστή δημοσιογράφος, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του, την Καμίλ.
Η κυρία Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε μαζί με την Καμίλ γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (18:00 GMT). Και οι δύο, κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου 100 δημοσιογράφους και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του Στρος Καν στο δικότης.
Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...