Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Moody’s: Εκτιμήσεις για ήπια αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας-Ανησυχία για το πετρέλαιο


Eκτιμήσεις για τη παγκόσμια οικονομία το 2011 κάνει ο οίκος Moody’s, που όπως αναφέρει στην τελευταία του έκθεση Global Macro-Risk Scenarios, προβλέπει μια ήπια αναδιάρθρωση. Η έκθεση εκτιμά πως μια «ουσιαστική» αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο το ζήτημα της δημοσιονομικής προσαρμογής στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Ο Οίκος υπογραμμίζει πως ότι οι πιστώσεις για επενδύσεις είναι περιορισμένες και η ανησυχία για την ικανότητα των αναπτυσσόμενων οικονομικών να αντιμετωπίσουν την οικονομική «υπερθέρμανση» υπαρκτή.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο ενδεχόμενο έλλειψης προσφοράς στο πετρέλαιο, που θα μπορούσε να πλήξει την ανάπτυξη, να επιδεινώσει τις πληθωριστικές πιέσεις και να οδηγήσει σε άνοδο επιτοκίων.

Σύμφωνα με τη Moody’s οι αναταραχές δεν πρόκειται να επηρεάσουν την παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία και οι τιμές θα παραμείνουν κοντά στα ίδια επίπεδα, ενώ η τιμή του West Texas εκτιμάτια ότι θα διαμορφωθεί για το 2011 σε μέσα επίπεδα στα 100-110 δολάρια το βαρέλι.

Τέλος, προειδοποιεί ότι «ένα σοκ τιμών στο πετρέλαιο θα μπορούσε να πλήξει την καταναλωτική εμπιστοσύνη, να επιβραδύνει την ανάπτυξη και να ‘βυθίσει’ αυτές τις οικονομίες σε μία ύφεση τύπου double-dip».

ΠΗΓΗ: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...