Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τέσσερις προσαγωγές για τον εμπρησμό της Marfin

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε όλη την Αθήνα για την υπόθεση Marfin. Τρεις Έλληνες και ένας υπήκοος Καζακστάν προσήχθησαν μετά από έρευνες ενός χρόνου. Οπτικό υλικό, μαρτυρίες και καταθέσεις οδήγησαν στους υπόπτους.
Σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η αστυνομία στα πλαίσια των ερευνών για τον εμπρησμό στη Marfin, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών υπαλλήλων(εκ των οποίων μια έγκυος γυναίκα) στις 5 Μαΐου 2010.

Από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Κρατικής Ασφάλειας, με έρευνες σε όλη την Αττική και κυρίως στην Κυψέλη και τα Εξάρχεια. Οι έρευνες εξακολουθούσαν να γίνονται ως νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας στα σπίτια των προσαχθέντων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τρεις πολίτες ελληνικής καταγωγής και έναν υπήκοο Καζακαστάν ηλικίας 36, 32, 27 και 21 ετών.

Και οι τέσσερις φέρονται να έχουν δώσει ανωμοτί κατάθεση και θεωρούνται ύποπτοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος από το Καζακστάν θεωρείται ύποπτος για τον εμπρησμό στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" απέναντι από τη Marfin και οι υπόλοιποι για τις δολιοφθορές στο κατάστημα της τράπεζας.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για δύο ακόμα ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στις επιθέσεις αλλά δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ενοχοποιητικά στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα "Ιανός", που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.

Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Ο εισαγγελέας πάντως, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, την έστειλε πίσω, δίνοντας παράταση στην προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθησαν πριν από λίγο τρία άτομα, το ένα από τα οποία φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση στον "Ιανό", ενώ τα άλλα δύο στην επίθεση στην "Marfin".

Ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους, καθώς θα ληφθούν καταθέσεις και κατόπιν ο ανακριτής θα κρίνει εάν οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...