Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την αμαρτωλή συμφωνία των υποβρυχίων


Σε υψηλούς τόνους και εν αναμονή της τοποθέτησης του πρώην Υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στον οποίο αποδίδονται οι κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διεξάγεται αυτή την ώρα στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση των υποβρυχίων. Την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ με απόφαση του οποίου προχώρησε η συμφωνία για τα υποβρύχια, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει το όλο θέμα στο πρόσωπο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ή στο λεγόμενο παλιό ΠΑΣΟΚ από το οποίο παλεύει να απαγκιστρωθεί.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης εκτίμησε ότι η σύσταση αυτής της επιτροπής θα δώσει την δυνατότητα διερεύνησης της αλήθειας ενώ ο εισηγητής της ΝΔ κ. Καμμένος άφησε αιχμές κατά όσων δεν ακούν τις φωνές του από το 1998 για αυτή την υπόθεση. Σχολίασε μάλιστα ότι η προανακριτική θα ήταν πιστολιά στον αέρα αν δε συνοδευόταν από εξεταστική που ζήτησε η ΝΔ για τους επόμενους ενώ ήταν δηκτικός αναφορικά με την ατιμωρησία που επικρατεί στους κόλπους της πολιτικής στη χώρα μας. »Στην ανάσταση λένε το Χριστός Ανέστη και ‘άρατε τις πύλες’. Αν δεν κάνουμε το άρατε πύλες, τα γιαούρτια θα γίνουν καλάζνικοφ», επεσήμανε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: »Δεν είναι όλοι οι βουλευτές ανέντιμοι. Να αποκαλύψουμε όλους αυτούς τους Βουρλούμηδες που τους στήριξε ο Σουφλιάς και τώρα μπήκαν στο ΣΚΑΙ.

Υπέρ της προανακριτικής τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΛΑΟΣ να θέτει και προυποθέσεις. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης »ανεπαρκή» κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων της γερμανικής δικαιοσύνης και υπό την κατακραυγή της κοινής γνώμης για ατιμωρησία. Προανακριτική που να διευρύνεται σε επίπεδο προσώπων κάθε που παρουσιάζονται νέα στοιχεία ζήτησε ο κ. Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ ενώ σχολίασε με νόημα ότι θα πρέπει να κληθεί και ο κ. Σημίτης. Αναγκαστικά ναι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Δρίτσα διευκρινίζοντας πάντως ότι σε αυτή την υπόθεση η ευθύνη βαρύνει περισσότερα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...