Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τέλος στις βόλτες με το σκύλο σας

Θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις αναμένεται να προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την καθολική απαγόρευση βόλτας με κατοικίδιο σε κοινόχρηστους χώρους Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών μέσα στον τροποποιημένο κανονισμό καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος που ετοίμασε, συμπεριέλαβε και άρθρα για τα ιδιόκτητα ζώα.

Δυστυχώς όμως η απόφαση είναι άκρως εχθρική για αυτά και τους ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου, Ζωή Κοντού.

Σύμφωνα με την ίδια, στον κανονισμό υπάρχουν τρεις παράγραφοι που αφορούν τα κατοικίδια και ορίζονται αυθαίρετα πρόστιμα 200 ευρώ για ιδιοκτήτες σκύλων που θα πάρουν βόλτα το ζώο τους σε χώρους που δεν θέλει... ο δήμος, όπως προαύλια εκκλησιών, σχολείων ή γενικότερα σε χώρους που υπάρχουν παιδιά!

"Δηλαδή, ακόμα και τα πεζοδρόμια όπου μπορεί να παίζουν παιδιά ή να περιμένουν το λεωφορείο είναι απαγορευμένα για τη βόλτα του σκύλου ενός δημότη Σερρών;" διερωτάται η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου, που ετοίμασε υπόμνημα προς το δήμο ώστε να καταργηθούν οι "εχθρικές" για τους φιλόζωους διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...