Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων σους εργαζόμενους του Alter.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων σους εργαζόμενους του Alter.
Οι πρώτοι "τυχεροί" ήταν όσοι διατηρούν λογαριασμό μισθοδοσίας στην Alpha, οι οποίοι εισέπραξαν το δώρο Πάσχα και ένα πολύ μικρό έναντι για τα οφειλόμενα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ μεικτά, η προκαταβολή για τα δεδουλευμένα 3 μηνών είναι μόλις 300 ευρώ!
Ακολούθησαν οι πληρωμές της Πειραιώς, εδώ όμως μαζί με το δώρο του Πάσχα, το έναντι είναι μόλις 150 ευρώ!
Ο κ. Γιαννίκος υποσχέθηκε ότι μέχρι τις 4 και 5 Μαΐου θα έχουν εξοφληθεί και οι τέσσερις μήνες (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος) που οφείλονται.
Από την πλευρά των εργαζομένων πάντως, εκφράζεται η θέση ότι μέχρι να εισπράξουν όλα όσα τους χρωστούν δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Αυτό, εξάλλου, είναι και το αντικείμενο των σημερινών συνελεύσεων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών του Alter προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους. Ήδη οι δημοσιογράφοι ολοκλήρωσαν τη συνέλευση και συγκεντρώνουν υπογραφές για να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας από αύριο Μεγάλη Παρασκευή, ενώ από την πλευρά τους οι τεχνικοί έχουν αποφασίσει την επίσχεση η οποία ξεκινάει σήμερα το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι ο σταθμός δεν πρόκειται να ξαναβγεί στον αέρα με ζωντανό πρόγραμμα μέχρι να γίνει εξόφληση των δεδουλευμένων- εκτός αν υπάρξουν ακόμη πιο δραματικές εξελίξεις.
Τι σημαίνει η "μερική αποδέσμευση των λογαριασμών"
Να διευκρινήσουμε ότι η μερική αποδέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας από το Υπ. Οικονομικών, σε μία κίνηση καλής θέλησης προς τους εργαζόμενους, δεν μπορεί από μόνη της να βοηθήσει την κατάσταση!
Κι αυτό γιατί για να πληρωθούν οι άνθρωποι που εργάζονται στο Alter, θα πρέπει ΚΑΠΟΙΟΣ να βαλει τα χρήματα στους αποδεσμευμένους λογαριασμούς- οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μόλις και μετα βίας αρκούν για να καλυφθεί το Δώρο Πάσχα και μισός μισθός! Οι τράπεζες έχουν ήδη αρνηθεί κάτι τέτοιο, οπότε ο μόνος τρόπος είναι να βρεθεί ρευστότητα από τους μετόχους του σταθμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...