Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νέο αιματοκύλισμα στη Συρία - Τουλάχιστον 48 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί

Η οργάνωση, που έχει ιδρυθεί από τον φυλακισμένο ακτιβιστή Μοχανάντ αλΧασάνι , κατάγγειλε ότι διαθέτει και τα 24 ονόματα των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους.

Στους 48 ανέβηκε ο αριθμός των πολιτών στη Συρία που έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν να διαλύσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές συριακές πόλεις, κατάγγειλε συριακή οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Μόνο στην πόλη Ραστάν στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου και σκότωσαν 13 πολίτες και τραυματίζοντας σοβαρά και άλλους 45.

Ανάλογες ήταν οι εικόνες και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Συρίας.

Από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις κατά πολλών σύρων αξιωματούχων και διοικητικών στελεχών , μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του σύρου προέδρου, Μάχερ.

Οι κυρώσεις αποφασίστηκαν λόγω της ωμής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και πρός παρόν αφορούν τον αδελφό του προέδρου, τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αξιωματούχους του συριακού στρατού και τον πρώην επικεφαλής τρων μυστικών υπηρεσιών στην πόλη Ντεράα, επίκεντρο των πιό σκληρών επιθέσεων κατά των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, στις Βρυξέλλες, υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι μια «σημαντική συμφωνία» υπάρχει μεταξύ των Ευρωπαίων για να στείλουν ένα «σαφές μήνυμα» μέσω της επιβολής κυρώσεων στη Δαμασκό, ζητώντας το τέλος της καταστολής των διαδηλώσεων και τη διεξαγωγή διαλόγου με την αντιπολίτευση.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ζήτησε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που συνεδριάζει εκτάκτως για τη Συρία, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ, να καταδικάσει την καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων και να διενεργήσει έρευνα για τα βίαια επεισόδια.

«Μια διεθνής έρευνα για την καταστολή στη Συρία θα πρέπει να αποτρέψει νέες βιαιότητες», εκτιμά η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάνει λόγο για τουλάχιστον 300 νεκρούς από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης στις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την «Επιτροπή μαρτύρων της 15ης Μαρτίου» που πρόσκειται στους διαδηλωτές, 502 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...