Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μανώλης Γλέζος: "Η χώρα είναι υποδουλωμένη" [video]


Λάβρος κατά των πολιτικών ήταν ο Μανόλης Γλέζος κατά την εκφώνηση του επικήδειου για τον φίλο και συναγωνιστή του Λάκη Σάντα, μαζί με τον οποίο κατέβασε την σβάστικα από την Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια.

Ενώπιον του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο Γλέζος επικαλέστηκε συζητήσεις με τον Σάντα, στις οποίες ο τελευταίος διατύπωνε την άποψη ότι από το 1821 και μετά «οι ολετήρες του έθνους έχουν υποδουλώσει τη χώρα στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μ Γλέζος στην οικονομική υποδούλωση, για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «από μέρα σε μέρα η θηλιά γύρω από το λαό σφίγγει όλο και περισσότερο», αφήνοντας εμφανείς αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Ο Μ. Γλέζος προκάλεσε αίσθηση αναφέροντας ακόμα ότι και τα άλλα οράματα για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχουν μπορέσει να υλοποιηθούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δημοκρατία στην χώρα μας είναι επιφανειακή.

Τέλος, ο Μανόλης Γλέζος έδωσε την υπόσχεση στον εκλιπόντα φίλο του ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα για να πίνουν οι νέοι ελεύθεροι το κρασί της χαράς»...



madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...