Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Guardian: Οι φόβοι για την Ελλάδα προκαλούν μυστικές διαβουλεύσεις


Με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών από τον κλειστό κύκλο των χωρών που είναι οι κύριοι πιστωτές της Ελλάδας - Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία και Ολλανδία – πραγματοποιούνται μυστικές συνομιλίες στο Λουξεμβούργο απόψε με θέμα την πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έγραφε στον ιστότοπό της η βρετανική εφημερίδα Guardian, το βράδυ του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση ορίστηκε λόγω...
των ανησυχιών ότι τα προβλήματα της Ελλάδας προσεγγίζουν το σημείο κατάρρευσης.
Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν συζητήθηκαν μόνον τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διέψευσαν τις πληροφορίες που προήλθαν από την Γερμανία ότι η Αθήνα «έριξε την ιδέα της εγκατάλειψης του κοινού νομίσματος».
Στις συνομιλίες, σύμφωνα με τον Guardian, μετείχε και εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μέλη της ευρωζώνης δεν ενημερώθηκαν για την σύσκεψη.
Παρά τις διαψεύσεις, συνεχίζει το δημοσίευμα, «οι πιστωτές εξετάζουν μια σειρά εναλλακτικών λύσεων για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας βοήθειας που είτε θα δίνει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα χρέη της, είτε θα αναγκάζει τις τράπεζες να δεχθούν απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα.
Το δημοσίευμα επίσης φιλοξενεί δήλωση αναλυτή του Σίτυ του Λονδίνου, ο οποίος σημειώνει: «Εάν είσαι η Ελλάδα και η χώρα σου είναι στα χάλια που είναι, και σκέφτεσαι τα επόμενα πέντε χρόνια και τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να πάρεις για να καταφέρεις να μείνεις στο ευρώ, έχεις ευθύνη, θα έλεγα, να σκεφτείς να φύγεις» από την ευρωζώνη.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...