Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

"Εμφύλιος" στην Ελληνική Αστυνομία

Αναταράξεις προκάλεσε στην Ελληνική Αστυνομία η προσαγωγή και κράτηση ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μετά από καταγγελία οδηγού πούλμαν για επίθεση, πριν τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου. Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί. Δεκάδες εκδήλωσαν την πρόθεση να παραιτηθούν

Διαστάσεις παίρνει το θέμα της κράτησης αστυνομικών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας, μετά από καταγγελία οδηγού πούλμαν που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ.

Ο οδηγός ανέφερε ότι ενώ κινούνταν το απόγευμα του Σαββάτου επί της Σπύρου Λούη δέχθηκε επίθεση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι προκάλεσαν φθορές με τα κλομπ τους στο πούλμαν και τον χτύπησαν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός επικαλέστηκε και τις μαρτυρίες άλλων αστυνομικών σχετικά με την επίθεση, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των ανδρών της Ομάδας Δέλτα.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε προανάκριση και ΕΔΕ για τις καταγγελίες, ενώ διετάχθη και τεχνική πραγματογνωμοσύνη στο πούλμαν και ιατροδικαστική εξέταση του οδηγού.

Οι άνδρες της ΔΕΛΤΑ αφέθηκαν ελεύθεροι την Κυριακή και υπέβαλαν μήνυση για εξύβριση κατά του οδηγού του λεωφορείου.

Υποστήριξαν ότι ο ίδιος τράβηξε απότομα την πόρτα του οχήματος και προξένησε ζημιές, ωστόσο άνδρες της ομάδας Ζ υποστηρίζουν ότι έχει δίκιο ο οδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Κυριακής μεγάλος αριθμός των ανδρών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, εκδήλωσαν την πρόθεση να παραιτηθούν και να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Φέρονται οργισμένοι με την αντιμετώπιση τους από την ηγεσία της αστυνομίας, αλλά και την στάση των συναδέλφων τους, που τάχθηκαν στο πλευρό του οδηγού.

πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...