Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ηγουμενίτσα: Οι λαθρομετανάστες έκαψαν την Ελληνική σημαία! [βίντεο]


Έκρυθμη ήταν σήμερα η κατάσταση στο λιμάνι Ηγουμενίτσας όταν μερίδα νεαρών ξέφυγε της ειρηνικής διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα των κατοίκων Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου με τη συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας και των συλλογικών φορέων όπως του Δικηγορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας και του Συλλόγου καταστημάτων καφέ «Ομόνοια».

Μια συγκέντρωση μεγάλη σε αριθμό συμμετεχόντων για τα δεδομένα της περιοχής με τον Πρόεδρο της επιτροπής αγώνα κ. Ντάση Κων/νο, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιώργο Κάτσινο αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ . Θωμά Πιτούλη να απαιτούν η κυβέρνηση να δώσει λύση σ’ ένα διογκούμενο πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τις δικές της δυνάμεις η τοπική κοινωνία και η πόλη της Ηγουμενίτσας.

Αυτή η κινητοποίηση που έδειξε τη διάθεση της τοπικής κοινωνίας να αξιώσει το θεμελιωμένο συνταγματικό δικαίωμα να ζήσουν οι κάτοικοι της πόλης ειρηνικά με τις οικογένειες τους στις ιδιοκτησίες τους, αμαυρώθηκε από την παρουσία «θερμοκέφαλων» νεαρών που πιθανόν πίστευαν ότι με «ντου» και «επιθέσεις» θα λύσουν το πρόβλημα που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή.

Έτσι σε ρίψεις φωτοβολίδων που έριξαν οι εν λόγω «νεαροί» στην πλευρά των μεταναστών, οι μετανάστες απάντησαν με πετροπόλεμο και η ένταση που κράτησε ώρες έπεσε μόνο όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να εμποδίσει την κάθοδο των μεταναστών στο λιμάνι αλλά και τους ωθήσει σε σημείο που να μην προκαλούν τους συγκεντρωμένους νεαρούς.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο λόφο μετανάστες έκαψαν την ελληνική σημαία.

Η νύχτα απόψε στην πόλη της Ηγουμενίτσας και στις περιοχές γύρω από το λιμάνι θα είναι ανήσυχη και κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των εξαγριωμένων ομάδων εκατέρωθεν.

Κείμενο εφημερίδα ΒΔΕΛΛΑ

Ακολουθεί βίντεο από το ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:

Τις παρακάτω φωτογραφίες μας έστειλαν αναγνώστες μας από την Ηγουμενίτσα, στις οποίες διακρίνεται ο καταυλισμός των λαθρομεταναστών που δέχτηκε την επίθεση Ελλήνων διαδηλωτών μετά το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας:



tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...