Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το «Μνημόνιο» του Γιώργου Π. και το ετήσιο… Μνημόσυνο του Ελληνικού Λαού


Από την ώρα που ο Γιώργος Π. (πρωθυπουργός, ατυχώς, της Ελλάδος εδώ και 18 μήνες) σήκωσε «το πιστόλι» και παρέδωσε τον Ελληνικό Λαό στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ ήδη συμπληρώθηκε ένα ολόκληρο έτος.

Σήκωσε το «πιστόλι», όπως του άρεσε να λέγει, το έβαλε στον κρόταφο ενός εκάστου από εμάς – όχι πάντως στον δικό του, απεναντίας – υπέγραψε το φοβερό και τρομερό «Μνημόνιο» δια του οποίου, μαθηματικώς, εθεωρείτο βέβαιον ότι θα διαλύσει οικονομικώς την χώρα και δρομολόγησε αυτά που ζούμε κι αυτά που μας περιμένουν.

Με έναν λόγο, μας έστειλε …αδιάβαστους προκειμένου να ικανοποιήσει τους εντολοδότες του μεγαλοτραπεζίτες -τοκογλύφους που μέχρι τότε έτρεμαν μπροστά στο ενδεχόμενο ότι μπορεί τα ομόλογα που είχαν στα χέρια τους να μεταβληθούν σε χαρτιά τουαλέτας, εάν η Ελλάς τους έλεγε «δεν πληρώνουμε ρε σεις»!..

Και να είστε βέβαιοι, αγαπητοί και σεβαστοί Αναγνώστες, ότι τα κοράκια αυτά θα συνεβιβάζοντο με πολύ ευνοϊκούς όρους για την πλευρά μας καθώς κινδύνευαν να τα χάσουν όλα.

Ο ανεκδιήγητος, όμως, αυτός Πρωθυπουργός, γύρευε με τι ανταλλάγματα, προτίμησε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τοκογλύφων μεταβιβάζοντας, ουσιαστικώς, τα χρέη μας σε λαούς και κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης – εδώ δεν μπορούσαμε να πούμε «δεν πληρώνω» - κι έτσι άρχισε το μαρτύριο των Ελλήνων. Οι τοκογλύφοι παίρνουν, τμηματικώς, τα λεφτά τους από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και ο Γιώργος Π. θέλει να εμφανίζεται και ως «σωτήρας» μας την ώρα που ο λαός πεινάει. Και θα πεινάσει περισσότερο.

Διότι μην σκεφθείτε ότι τα δισεκατομμύρια Ευρώ που μας δίδει το ΔΝΤ και η ΕΕ έρχονται στην Ελλάδα. ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ πηγαίνουν στους μεγαλοτραπεζίτες – τοκογλύφους μας και όπως ήταν επόμενο οι κύριοι του ΔΝΤ και της Ευρώπης, είτε με βαρύτατη φορολογία, είτε με συνεχείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις μας, είτε με αρπαγή της εθνικής μας περιουσίας, θα πάρουν μέχρι τελευταίας δεκάρας αυτά που μας χρεώνουν.

Εν τέλει: Να μην ελπίζει κανείς ότι υπάρχει περίπτωσις να «αναστηθούμε» από τον οικονομικό τάφο που μας χώνει μέρα με την μέρα ο απερίγραπτος «πολιτικός» Γιώργος Π., (πρωθυπουργός, ατυχώς, της Ελλάδος εδώ και 18 μήνες). Ούτε ανάπτυξις πρόκειται να υπάρξει, ούτε ελπίδα βοηθείας από κάποιον εξωγενή παράγοντα.

Διότι, απλούστατα, επενδυτές και επιχειρηματίες δεν πρόκειται να φανούν στον ορίζοντα, καθώς το πλαίσιο που παρουσιάζει, σήμερα, η χώρα μας επί τούτου είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικό για τέτοιου είδους πράξεις.

Εκτός εάν εννοούμε - και αυτό συμβαίνει - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του εθνικού μας πλούτου. Ορυκτού και εδαφικού. Εκτός εάν εννοούμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, πέραν των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας, μεγάλων τμημάτων της ήδη κουρελιασμένης κουβέρτας της Ελλάδος.

Μπορεί ο άνθρωπος να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ και την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την Κρήτη, μερικά ή όλα τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Ναι, μπορεί να πράξει τα πάντα το πολιτικώς και εθνικώς αδίστακτο αυτό άτομο. Και γιατί να μην το κάνει; Αφού ήδη έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η έννοια της εθνικής κυριαρχίας.

Τον ενδιαφέρει (ως πιστό όργανό της) η Παγκόσμια Κυβέρνησις, η παγκοσμιοποίησις. Και η πληρωμή των τοκογλύφων. Ουχί πάντως το «Έθνος» Ελλάς. Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα πράγματα. Μπορεί και να μας ξεπουλήσει σε κάποιο σκλαβοπάζαρο. Αν και τι λέγω τώρα;

Ήδη έχουμε εισέλθει σε τέτοια διαδικασία. Τουλάχιστον εις ό,τι αφορά τους εισερχόμενους τώρα στην ονομαζομένη κατ’ επίφασιν «αγορά εργασίας» οι νέοι μας αλλά και οι πρεσβύτεροι δεν εισέρχονται με όρους σκλαβοπάζαρου;

Οσον αφορά στους συνταξιούχους, συνιστώ να προετοιμάζουν την… ψυχή τους για «μετανάστευσι» στον άλλο κόσμο, καθώς εδώ το πνεύμα του άρχοντά μας Γιώργου Π. και των συμβούλων του είναι… δεν ψοφάνε να ησυχάσουμε;
Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον: Ξεπούλημα, ανεργία, πείνα και δυστυχία. Στο τέλος και θάνατος.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...