Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στον “αέρα” πάλι η Κερατέα


Σας το γράφαμε πριν μερικές ημέρες, ότι στην υπόθεση της Κερατέας θα πέσει πολύ γέλιο, και δεν διαψευστήκαμε.

Η κυβέρνηση, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει όπισθεν ολοταχώς στον χωροταξικό σχεδιασμό και είχε προκληθεί σοβαρό πρόβλημα μεταξύ υπουργών, κατάλαβε τη γκάφα της και χθες εμφανίστηκε ανυποχώρητη. Η συνάντηση της Τ. Μπιρμπίλη με τους κατοίκους της Λαυρεωτικής κατέληξε σε ναυάγιο καθώς ούτε η μία πλευρά ξέρει τι θέλει αλλά ούτε και η άλλη.

Η υπουργός ξαναγύρισε στην κυβερνητική θέση για κατασκευή ΧΥΤΥ στην Κερατέα, συμφώνησε για εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΟΠΑ και περιμένει τις προτάσεις της άλλης πλευράς.

Οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση καθώς απορρίπτουν την περίπτωση του Οβριόκαστρου και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις. Από την άλλη καταθέτουν προτάσεις ή αναζητούν άλλες εκτάσεις για να γίνει ο ΧΥΤΥ. Αρχικά είπαν να γίνει στα λατομεία Μαρκοπούλου χωρίς όμως να ρωτήσουν το Μαρκόπουλο. Τώρα λένε ότι θα βρουν άλλη έκταση στη Λαυρεωτική και προτείνουν την παλαιά χωματερή.



Έτσι όπως πάμε, η υπόθεση είναι στον αέρα και θα βρίσκεται για πολύ καιρό. Ως τότε η κυβέρνηση θα είναι όμηρος της δικής της αδυναμίας να βρει λύσεις και οι κάτοικοι όμηροι της σύγχυσής τους.

Και μην αποκλείσετε νέα μπλόκα.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...