Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ξεπουλάμε την Ελλάδα σε Ισραηλινούς, για λίγα ψίχουλα!


Πριν από 20 ημέρες ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος υπέγραψε με τον ισραηλινό ομόλογο του Σταζ Μισέζνικοφ, πρωτόκολλο συνεργασίας για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης ισραηλινών προς την Ελλάδα. Στη βάση της συμφωνίας αυτής, προβλέπεται ενίσχυση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών και ειδικά με βάση τη Θεσσαλονίκη, της κρουαζιέρας, του προσκυνηματικού τουρισμού, της δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και με τρίτες χώρες και προώθηση των επενδύσεων από το Ισραήλ στην Ελλάδα, επίσης σε σχέση με τον τουριστικό τομέα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ, σύμφωνα με τις προβλέψεις που θα φθάσει τις 400.000 αφίξεις επιπλέον. Στην λογική αυτή που προβάλλεται, υπάρχει ένα πλέγμα μυστικών επαφών του Π. Γερουλάνου με κυρίαρχους παράγοντες των αμερικανοεβραϊκών λόμπι, που έχει σαν αντικείμενο, με τη μορφή ξένων επενδύσεων, την αγορά τεράστιων περιοχών, σε πολύ προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κεφαλονιά, χωρίς μάλιστα η λίστα αυτή ενδιαφέροντος να είναι κλειστή. Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές μάλιστα, οι Ισραηλινοί πρότειναν την αγορά εκτάσεων αξίας από 200.000-7.000.000 ευρώ, σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα πωληθεί δημόσια γη, δείχνουν έωλες και τελικά μη ισχύουσες.

Σημειώνεται ότι στα 3 μεγάλα αυτά νησιά και φημισμένους παγκόσμιους περιορισμούς, αλλά και σε μια σειρά άλλων δευτερευουσών προτεραιοτήτων, σε ελληνικές περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, οι ισραηλινοί ήρθαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Π. Γερουλάνο, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού ως γνωστόν, πολύ καλά «διαβασμένοι». Πληροφορούμεθα μάλιστα ότι στην περίπτωση της Κρήτης ειδικά, μιλούν για περιοχή φιλέτο, τεράστιας έκτασης για τα δεδομένα της έκτασης του νησιού, που συγγενεύει χωροταξικά δημόσια με ιδιωτική γη και έχει τεθεί στο «στόχαστρο» των ισραηλινών επιχειρηματιών.

Τίθεται το εξής απλό ερώτημα: Με δεδομένη την ένταση στην Β. Αφρική και την Μέση Ανατολή και την πλήρη ανατροπή των φιλικών σχέσεων Τουρκίας- Ισραήλ από πέρυσι και την οδηγία του Τελ Αβίβ, οι ισραηλινοί να αποφύγουν την Τουρκία και να προτιμήσουν την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το «ξεπούλημα» της Ελληνικής Γης και ειδικά των τουριστικών «φιλέτων» σε ισραηλινά ή αμερικανοεβραικά συμφέροντα. Σημειώνεται ότι χωρίς τέτοιου τύπου διεργασίες και τάχα προαπαιτούμενα η αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ το 2010, ήταν +57%, τον Ιανουάριο 2011 +18% και τον επόμενο μήνα τον Φεβρουάριο +33%.

Άρα οι μυστικές συμφωνίες Γερουλάνου με εβραϊκά λόμπι για την πώληση και αξιοποίηση ελληνικής γης, εντάσσονται σε άλλου τύπου σκοπιμότητες και στο πλαίσιο ενός οικονομικού, επιχειρηματικού, διπλωματικού και σίγουρα αντεθνικού παρασκηνίου και δεσμεύσεων της οικογένειας Παπανδρέου και της «αυλής» της, όπου Πρίγκιπας παραμένει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος.


πηγη:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...