Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ωραία «Εκκλησία» έχουμε! Διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση για λεφτά!


Η συγκρότηση κοινής επιτροπής κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου για να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία, αποφασίστηκε στην κοινή συνάντηση, που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου και υπουργοί της κυβέρνησης, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου.

Στην Επιτροπή θα προεδρεύει η υπουργός Παιδείας και από κυβερνητικής πλευράς θα μετέχουν υπουργοί ή εκπρόσωποι από τα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Οικονομικών και Πολιτισμού. Με τον τρόπο αυτό εκτιμήθηκε ότι ο διάλογος ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία αποκτά και θεσμική υπόσταση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέλυσε στον Αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες τη φιλοσοφία του Νέου Λυκείου, που προωθεί η κυβέρνηση, όπου προβλέπεται συγκεκριμένος τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, καθώς η Εκκλησία έχει εκφράσει ενστάσεις, ζητώντας περισσότερο και ευρύτερο χρόνο διδασκαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Εκκλησίας ζήτησε από την κυβέρνηση την αποδέσμευση των κεφαλαίων της που διατηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο περί μεταμοσχεύσεων, για την «εικαζόμενη συναίνεση» και την κάρτα του Πολίτη.

Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρχει ελαστικότερη εφαρμογή της ρύθμισης 1 προς 5 σχετικά με τις προσλήψεις και μεταθέσεις ιερέων.

Με άλλα λόγια, οι παπάδες συζήτησαν με την κυβέρνηση για τις καταθέσεις, τις προσλήψεις και τις μεταθέσεις τους, ενώ έθεσαν και κάποια «θεσμικά» ζητήματα για την «τιμή» της… διαπραγμάτευσης! Εκκλησία: το αιώνιο δεκανίκι της εξουσίας!

πηγη:tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...