Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από εμένα" [video]"Απο τη Βουλη"

Για σκευωρία και κατασκευή "βολικών ενόχων" έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων. Χαρακτήρισε νομικά αστήρικτες τις κατηγορίες εναντίον του. Τι είπε για την περιουσία του
Πυρά κατά των εμπνευστών της παραπομπής του σε προκαταρκτική επιτροπή για τα υποβρύχια, αλλά και των συμφερόντων που τον πολεμούν, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από το βήμα της Βουλής.

"Όσοι νόμιζαν ότι θα κατασκευάσουν έναν βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν τον λαό έκαναν λάθος" είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

"Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να δώσω τη μάχη για την αλήθεια εντός κοινοβουλίου, όπως τη δίνω εδώ και ένα χρόνο ενάντια σε συκοφαντίες και λάσπη. Το είπα από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε το θέμα των υποβρυχίων από τη γερμανική δικαιοσύνη".

"Λυπάμαι γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα επαναλαμβάνει τα λάθη των άλλων. Ξεχάσατε τόσο εύκολα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι σε αυτή την αίθουσα, ότι με τις ψευδομαρτυρίες του Μαμανέα και του Σηφακάκη έστειλαν το βρώμικο ’89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο; Με ποια στοιχεία προχωρήσατε σε αυτή τη μεθόδευση; Με τα συκοφαντικά τερατώδη ψεύδη με τα οποία επιτίθενται εναντίον μου τα επικοινωνιακά φερέφωνα για τα οποία έχω ήδη προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη; Μέσα από την πρωτοφανή μεθόδευση επιλεκτικής στοχοποίησης ενός προσώπου και μίας περιόδου, δεν επιδιώκεται η αποκάλυψη, αλλά η συγκάλυψη της αλήθειας, γεγονός που αποτελεί εμπαιγμό για το λαό" είπε χαρακτηριστικά
Ομιλία Τσοχατζόπουλου για υποβρύχια by babisflou
Όσον αφορά, τη θέση του υπουργού Άμυνας, τόνισε ότι από τη μια πλευρά υπάρχει το συμφέρον του τόπου, αλλά από την άλλη υπάρχουν τα συμφέροντα με τα οποία κανείς πρέπει να μάχεται.

"Κάποιοι φίλοι με συμβούλεψαν να στείλω υπόμνημα. Μου είπαν γιατί να πας σε μια διαδικασία που έχει ειλημμένη απόφαση".

"Δεν φυγομαχώ, ήρθα να δώσω τη δική μου αλήθεια, που πρέπει να μαθευτεί. Η συνείδησή μου και η ιστορία μου δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλες τις μάχες ήμουν "παρών" πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Τόνισε ότι ήρθε για να υπερασπιστεί το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις στρατηγικές στις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο.

Έκανε λόγο για επιθέσεις λάσπης και ψεύδους κατά των ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες ο ίδιος υπερασπίζεται.

"Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από εμένα", τόνισε ο πρώην υπουργός και τόνισε ότι σήμερα θα ακούσουν όλοι, όλη την αλήθεια.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο ότι κέρδισε την υπόθεση για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα του περιοδικού Spiegel και στη συνέχεια έκανε λόγο για έντυπα στην Ελλάδα και οικονομικά συμφέροντα που προωθούν συγκεκριμένη άποψη.
Άκης Τσοχατζόπουλος στη Βουλή 2 by fotnak
Απαντήσεις για την ουσία της υπόθεσης

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι τις συμφωνίες του 1996 τις υπαγόρευσαν λόγοι εθνικής ανάγκης και αναφέρθηκε στα Ίμια και στην στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα.

Τόνισε πως η ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν συλλογική, δείχνοντας εμμέσως τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τους υπουργούς που μετείχαν τότε στο ΚΥΣΕΑ.

Χαρακτήρισε "μύθο" την αντίληψη ότι για τα εξοπλιστικά προγράμματα αποφασίζει ο υπουργός Άμυνας μόνος του.

"Κανένας υπουργός στο υπουργείο Άμυνας δεν αποφασίζει μόνος του. Δεν μπορεί να παραγγείλει τίποτα μόνος του" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι υπάρχουν διαδικασίες με εισηγήσεις τεχνοκρατών και την τελική ευθύνη την έχει το ΚΥΣΕΑ που αποφασίζει συλλογικά.

Αναφερόμενος στα υποβρύχια που χαρακτηρίστηκαν "άχρηστα" ο κ. Τσοχατζόπουλος αναρωτήθηκε γιατί όλες οι κυβερνήσεις τήρησαν επί χρόνια τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί.

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τους πάντες να αναλογιστούν αν με αδιέξοδες διαδικασίες όπως η σημερινή, οδηγούμαστε στη συγκάλυψη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για το σπίτι που αγόρασε και για το ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

"Κοντεύει ένας χρόνος. Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και επειδή έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ζήτησα επίσπευση των αποτελεσμάτων" τόνισε.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωσή του είναι νομικά αστήρικτη, κάνοντας αναφορά στην πρόταση για παραπομπή του και στον νόμο που ισχύει για την παραγραφή.

Επισήμανε ότι υπάρχουν κίνδυνοι όλη η έρευνα για την αλήθεια για τα υποβρύχια, δεν θα καταλήξει πουθενά τελικά και δεν θα πειστεί κανείς.

Συμφωνούν με αντιρρήσεις για Άκη

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση αναφορικά με την πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς θεωρήθηκε περιορισμένο το εύρος των προτεινόμενων διερευνητικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, ενώ οι εισηγητές υποστήριξαν πως θα έπρεπε να αφορά τις ευθύνες περισσοτέρων προσώπων.

Την απόφαση του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού να αποχωρήσει από την συνεδρίαση, αρνούμενος να αποδεχθεί τους όρους συγκρότησης της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αργότερα δε, σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει, ούτε στην ίδια την Επιτροπή.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος "είναι μιλημένος πως δεν πρόκειται να μπει φυλακή" και ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα "τα έχουν κάνει πλακάκια", περιορίζοντας την διερεύνηση της Επιτροπής, μονάχα στην περίοδο της υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου και μόνον στο πρόσωπό του.

Όμως, "δεν υπάρχει νομικός σήμερα που να θεωρεί πως ο κος Τσοχατζόπουλος θα πάει φυλακή. Έγιναν πολλές κομματικές καμπάνιες με λεφτά του Άκη και υπάρχουν τα βίντεο της εισόδου και εξόδου από το Πεντάγωνο που έχει ο κ. Τσοχατζόπουλος και δεν ξέρω εάν θα τα δώσει", ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται επίσης και η αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ στον "Παπανικολή", για τον οποίο σημείωσε πως "ο Μεϊμαράκης το χαρακτήρισε πλωτό φέρετρο, ο Βενιζέλος το αγόρασε και σήμερα προσπαθούμε να βρούμε αγοραστή. Πολύ έξυπνοι είμαστε".

"Δεν χαρακτήρισα το ίδιο το υποβρύχιο "πλωτό φέρετρο", αλλά την κατάστασή του εφ' όσον δεν υπάρξει επισκευή", απάντησε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Βενιζέλος: Καμία περίπτωση παραγραφής

Αυτό που θα κάνει σήμερα η Βουλή είναι θαρραλέο και υπεύθυνο και προσδίδει τη διάσταση του πολιτικού ήθους στην διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, η οποία κατέστη ένα προκλητικό πρόσχημα τα προηγούμενα χρόνια γιατί αντί να εφαρμοστεί τελικά θυσιάστηκε σε πολιτικές σκοπιμότητες που εξέθεσαν βαρύτατα το σύνολο του πολιτικού κόσμου», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και το νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την νομολογία αναφορικά με τη διακίνηση "μαύρου χρήματος" αποδεικνύει ότι σε τίποτα δεν παρεμποδίζει το άρθρο 86 και οι προθεσμίες που αυτό προβλέπει την ποινική δίωξη και τιμωρία προσώπων που ενέχονται στις άθλιες και ταπεινωτικές πράξεις της δωροδοκίας και της διακίνησης μαύρου χρήματος.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας χρονικός φραγμός, καμία παραγραφή και καμία προθεσμία που να παρεμποδίζει τη διερεύνηση αυτών των αδικημάτων. Εξήγησε πως όταν υπάρχουν υπόνοιες για δωροδοκία και διακίνηση μαύρου χρήματος υπάρχει η νομική βάση για την διερεύνηση και τη διαλεύκανση των θεμάτων αυτών: όπου η Βουλή έχει αρμοδιότητα, από την Βουλή, αλλά σε κάθε περίπτωση από την κοινή ποινική Δικαιοσύνη.
ΠΗΓΗ:news247.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...