Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Χάκερς έκλεψαν προσωπικά δεδομένα εκατ. χρηστών της Sony

Θύματα της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής κλοπής προσωπικών δεδομένων έπεσαν...
εκατομμύρια χρήστες της Sony. Αρχικά η εταιρεία καθυστέρησε να γνωστοποιήσει την επίθεση χάκερ αλλά αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι «εισβολείς» έκλεψαν κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης κ.α.), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς, αλλά όχι επιβεβαιωμένα, αριθμούς πιστωτικών καρτών.



Οι χάκερς εισέβαλαν στο online δίκτυο του PlayStation το οποίο υποχρεώνει τους χρήστες να δώσουν τα παραπάνω στοιχεία σαν προϋπόθεση για να γίνουν μέλη, τα οποία υπολογίζονται περίπου 75 εκατομμύρια.



Το Playstation Network και η μουσική υπηρεσία Qriocrity παραμένουν εκτός λειτουργίας από τις 20 Απριλίου μετά την κυβερνο-επίθεση και οι τεχνικοί της ιαπωνικής εταιρείας προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές άμυνες του δικτύου.


«Αν και δεν ξέρουμε σίγουρα αν εκλάπησαν δεδομένα πιστωτικών καρτών, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα», δήλωσε η Sony και κάλεσε τους συνδρομητές της να είναι σε εγρήγορση σχετικά με πιθανή εκμετάλλευση των στοιχείων τους. Οι χρήστες εξέφρασαν την αγανάκτηση και την ανησυχία τους σχετικά με την κλοπή.


Η παραβίαση της ασφάλειας του δικτύου -η οποία εκτιμάται ότι έγινε στο διάστημα 17 έως 19 Απριλίου- αποτελεί πλήγμα για τη Sony, η οποία μόλις ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τους δικούς της υπολογιστές-ταμπλέτες για να ανταγωνιστεί το iPad της Apple και «ποντάρει» στις δυνατότητες και υπηρεσίες του Playstation Network για να δελεάσει τους καταναλωτές να αγοράσουν τα νέα tablet PCs της.



Ειδικοί στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων κάνουν λόγο για καταστροφή της αξιοπιστίας της Sony και εξέφρασαν την ανησυχία πως οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς για να αποκτήσουν πρόσβαση και σε άλλες υπηρεσίες των χρηστών, καθώς είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν οι χρήστες τους ίδιους κωδικούς και για άλλες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...