Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Η αναδιάρθρωση είναι σαν τη χοληστερίνη


Επειδή σίγουρα έχετε μπερδευτεί τι είναι η αναδιάρθρωση, τι είναι η επιμήκυνση, τι είναι το haircut και το κούρεμα, τi θα πάθουμε από όλα αυτά και τι θα μας βοηθήσουν όλα αυτά, το Πάμε Λουκέτο θα σας εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτοί οι πολύπλοκοι όροι που ακούμε.


Όταν λέμε αναδιάρθρωση εννοούμε την αλλαγή των όρων του χρέους μας. Αυτό δεν πρέπει να μας τρομάζει γιατί την «αλλαγή» την ξέρουμε πολύ καλά από το παρελθόν και την ξέρει πολύ καλά και ο πρωθυπουργός από τον Ανδρέα που ήταν...
πατέρας του και φώναζε από τα μπαλκόνια « Ήρθε η ώρα της Αλλαγής». Tώρα οι πολιτικοί δεν βγαίνουν στα μπαλκόνια, αλλά φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα της αλλαγής των όρων του δανείου μας και το κρύβουμε σαν καλά φυλαγμένο μυστικό γιατί καραδοκούν να το μεταδώσουν κάποιοι τορναδόροι και τζογαδόροι με μέιλ από τα Δωδεκάνησα ή και το Λονδίνο.

Κάνουμε λοιπόν τον αδιάφορο ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και κάνουμε μάλιστα και κατηγορηματική διάψευση όταν είμαστε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Βγαίνουμε όμως και το φωνάζουμε φόρα παρτίδα αν είμαστε ο κ Σημίτης , που δεν τον συλλαμβάνουν γιατί δεν είναι τορναδόρος , παρότι επί πρωθυπουργίας του είχε βάλει την οικονομία στον τόρνο και είχε βγάλει και διαφήμιση που έλεγε « Με το ευρώ καλύτερα» ενώ τώρα μας λέει «Με τη δραχμή καλύτερα».

Η αναδιάρθρωση με αυτά και με αυτά έχει γίνει η πιο δημοφιλή λέξη στη χώρα μας και την ξεστομίζουμε πιο εύκολα και απο τη δημοφιλέστερη στη χώρα μας, χωρίς να βάζουμε μάλιστα και μπιπ. Χιλιάδες πιστοί και πολίτες ευχήθηκαν αυτές τις Αγιες μέρες « Καλή αναδιάρθρωση» με την προσδοκία η ευχή να πιάσει τόπο και όχι να μας αφήσει στον τόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.pamelouketo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...