Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Βραζιλίας


Έχουν προκληθεί τουλάχιστον δέκα θάνατοι Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Βραζιλίας το κρατίδιο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν τουλάχιστον 12 θανάτους, χιλιάδες πληγέντες και σημαντικές ζημιές.

Οι βροχοπτώσεις άρχισαν το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή σε ορισμένες περιοχές. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε επτά δήμους, όπου οι βροχές πλημμύρισαν σπίτια και κατέκλυσαν γέφυρες και δρόμους διακόπτοντας την παροχή βασικών υπηρεσιών. Άλλοι επτά δήμοι έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

«Άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο, θα΄λεγε κανείς πως ήταν το τέλος του κόσμου. Δεν είχα το χρόνο παρά μόνο για ν΄αρπάξω τη σύζυγο και τον επτάχρονο γιο μου και να τρέξω έξω», είπε ο Ζιλμπέρτο Άλβες ντος Σάντος, 37 ετών, το σπίτι του οποίου παρασύρθηκε από κατολίσθηση στην Ιγκρεζίνια, μια κοιλάδα του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, σχεδόν 31.600 άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες, όμως δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των αστέγων ή των ανθρώπων που εκκενώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...