Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εμπάργκο ξανά στα φάρμακα

Επανέρχονται τα προβλήματα για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, του ΤΣΑΥ του ΤΕΒΕ και της ΔΕΗ, οι οποίοι ξανά δεν θα μπορούν να προμηθευθούν τα φάρμακά τους. Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί
Απορίας άξιον το τι ακριβώς συμβαίνει με την προμήθεια φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Νέα ταλαιπωρία αναμένεται για τους πολίτες, καθώς η διαμάχη των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας συνεχίζεται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των φαρμακοποιών της Αθήνας, στις δύο Μαϊου σταματούν να εκτελούν συνταγές από την προσεχή Δευτέρα, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία, αφότου είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

Πρέπει να επισημανθεί σε αυτό το σημείο πως τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΠΑΔ, είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν από τον ΟΠΑΔ οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας.

Όπως όμως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλει την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, εξοφλήθηκαν μόνο το 1/8 από τα οφειλόμενα, που ανέρχονται σε 110 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...