Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Στην κορυφή της «πυραμίδας της μίζας» ο Άκης


Τον πρώην υπουργό Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλο κατονομάζει ως παραλήπτη «ωφέλιμων πληρωμών» ο εισαγγελέας του Μονάχου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Real news, ο πρώην υπουργός βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των δωροδοκιών που έγιναν , ώστε το ελληνικό κράτος να επωμιστεί τη σκανδαλώδη σύμβαση των γερμανικών υποβρυχίων.

Η εφημερίδα παρουσιάζει το σκεπτικό της απαγγελίας κατηγοριών εναντίον δύο πρώην στελεχών της κοινοπραξίας HDW/Ferrostaal , στο οποίο εκφράζεται ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές η πεποίθηση για εμπλοκή του πρώην υπουργού Άμυνας στη δοσοληψία των «ωφέλιμων πληρωμών».

Το εισαγγελικό κείμενο, στο οποίο το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρεται πάνω από δέκα φορές, αναφέρει ότι από τις «ωφέλιμες πληρωμές» που δίνονται σε υπεράκτιες εταιρείες, τουλάχιστον ένα ποσοστό προωθείτο στον πρώην υπουργό Άμυνας και σε άλλους αξιωματούχους του υπουργείου και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για εταιρίες με διαχειριστή τον Έλληνα σύμβουλο των Γερμανών, Αλέξανδρο Αβατάγγελο, τον οποίο το εισαγγελικό κείμενο κατονομάζει ως διακινητή προμηθειών προς Έλληνες αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει η Εισαγγελία του Μονάχου, η αγορά των υποβρυχίων από το ελληνικό κράτος έγινε αποκλειστικά και μόνο λόγω των χρηματικών υποσχέσεων που δόθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο…
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...