Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τι ψεκάζουν πάνω από τα κεφάλια μας;


Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας
Κάποιοι μας ψεκάζουν με «ύποπτες ουσίες» για να ελέγξουν το κλίμα, τον παγκόσμιο πληθυσμό αλλά και τη σκέψη μας. Έτσι συνοψίζεται, σε γενικές γραμμές, η θεωρία συνωμοσίας των Chemtrails, δηλαδή των «χημικών ιχνών» που βλέπουμε συχνά να αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα.

Η επιστημονική εξήγηση ότι πρόκειται για «παγωμένους υδρατμούς» στις ουρές αεροσκαφών δεν πείθουν τους συνωμοσιολόγους που υποστηρίζουν πως πρόκειται για αεροψεκασμούς με διάφορες τοξικές ουσίες όπως ίχνη αλάτων βαρίου, οξειδίων αλουμινίου, καδμίου και πυριτίου, που είναι καρκινογόνες και δημιουργούν μία σειρά από συμπτώματα στους ανθρώπους, όπως κρίσεις άσθματος, απώλειες μνήμης, κόπωση, νευρικότητα και πονοκεφάλους.

Ο πρώτος που αναφέρθηκε στο θέμα και μάλιστα έδωσε και την ονομασία Chemtrails ήταν ο καναδός δημοσιογράφος Ουίλιαμ Τόμας. Ο όρος προέρχεται από την λέξη contrail (condensation trail, ίχνη συμπύκνωσης) που είναι οι γνωστές γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα, με τον ίδιο τρόπο που το αμάξι εκπέμπει καυσαέρια.

Το 1998 σε μια έκταση 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή Εσπανόλα, στο Οντάριο του Καναδά έγιναν τακτικοί αεροψεκασμοί και οι μετρήσεις που έγιναν, έδειξαν ότι υπήρχαν στην ατμόσφαιρα σωματίδια αλουμινίου και πυριτίου πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρουσίασαν αλλεργικά συμπτώματα, προσωρινή απώλεια μνήμης, κρίσεις άσθματος, κόπωση, πόνους στις αρθρώσεις και έντονους πονοκέφαλους. Το ίδιο παρατηρήθηκε και στην Ιρλανδία με μεγάλο ποσοστό αλλεργικού άσθματος που οφείλεται στους συχνούς αεροψεκασμούς που γινόταν. Αμερικανός γιατρός από την Αριζόνα των ΗΠΑ κατήγγειλε ότι οι αεροψεκασμοί ευθύνονται για τους έντονους πονοκεφάλους και τις επιδημικές πνευμονικές παθήσεις.

Τα αυξημένα ποσοστά βαρίου δεν απορροφώνται από την επιδερμίδα και ευθύνονται κυρίως για την πτώση των μαλλιών αλλά και στομαχικών ασθενειών όταν αυτό επικάθεται στα τρόφιμα. Τα άλατα βαρίου εκτός από την φθορά που προκαλούν στο στρώμα του όζοντος έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία έχουν πυκνώσει τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό.

Το φαινόμενο έχει ήδη ανησυχήσει έντονα εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο καθώς μέχρι σήμερα κανένας επίσημος φορέας και καμία κυβέρνηση δεν έχει δώσει εξηγήσεις.

Τα chemtrails όμως όχι απλά δεν εξαφανίζονται, αλλά παραμένουν για αρκετές ώρες στην ατμόσφαιρα διαστέλλονται σταδιακά και ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας λεπτά τεχνητά νέφη που καλύπτουν μία ολόκληρη περιοχή. Συνήθως οι επιχειρήσεις ψεκασμών παρατηρούνται σε ηλιόλουστες ημέρες και μετά από τη διενέργεια τους μεταβάλλονται δραστικά οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν στην περιοχή.

Η πρώτη καταγγελία για την ύπαρξη των Chemtrails και στην Ελλάδα έγινε στη Γλυφάδα το 1999. Αεροσκάφος με κανένα διακριτικό πάνω του, πετούσε πάνω από την περιοχή αφήνοντας πίσω του ουρές οι οποίες δεν διαλύονταν στον αέρα, απλά στέκονταν εκεί σαν κρεμασμένα σύννεφα.

Οι πτήσεις συνεχίστηκαν για 3- 4 μέρες. Ακολούθησαν άλλες καταγγελίες από Κόρινθο, Καλαμπάκα, Εύβοια, Αθήνα και στην Αίγινα.

Πολλοί είναι και εκείνοι που υποστηρίζουν τα chemtrails σχετίζονται με το φαινόμενο της πλανητικής σκίασης που λειτουργεί αντισταθμιστικά προς το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Η ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία των ανθρώπων για την πλανητική υπερθέρμανση έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή τη θεωρία των chemtrails που έχει αναρριχηθεί τα τελευταία χρόνια στον κατάλογο των πιο «καυτών» θεωριών συνωμοσίας της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...