Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Δυνάμεις του Καντάφι εισέβαλαν στην Τυνησία!

Τυνήσιοι στρατιώτες συγκρούονται με λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις στην τυνησιακή πόλη Ντεχίμπα.

Δυνάμεις πιστές στο Λίβυο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι επιτέθηκαν στην πόλη Ντεχίμπα της Τυνησίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη και συγκρούστηκαν με Τυνήσιους στρατιώτες, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.
Το λιβυκό πυροβολικό άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης.

"Ακούγονται πυροβολισμοί από το κέντρο της Ντεχίμπα. Ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο ώρες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν έξω. Η μάχη ξεκίνησε όταν ταξιαρχίες (του Καντάφι) επιτέθηκαν σε (Λίβυους) εξεγερμένους που στάθμευαν στην Ντεχίμπα", είπε ένας κάτοικος.

Ένας άλλος ντόπιος, που δήλωσε ότι ονομάζεται Σάμι, υποστήριξε ότι βομβίδες όλμων έχουν πλήξει σπίτια στην πόλη και μια γυναίκα σκοτώθηκε.

Αργά το μεσημέρι, οι εξεγερμένοι υποστηριξαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Ντεχίμπα.
«Είμαστε στη διαδικασία να ανοίξουμε τα σύνορα», είπε ο αντάρτης Άκραμ ελ-Μουράντι.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο, στη Μιζράτα, ακούγονται σχεδόν αδιάλειπτα δυνατές εκρήξεις από την περιοχή του αεροδρομίου, γεγονός που μαρτυρά ότι οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί.

Οι εκρήξεις ξεκίνησαν από τις 8:30 το πρωί και μιάμιση ώρα αργότερα άρχισαν να ακούγονται και πυρά από αυτόματα όπλα. Μέχρι το μεσημέρι βλήματα όλμων και ρουκέτες έπλητταν κυρίως τα δυτικά προάστια της πόλης ενώ ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ θεάθηκε να πετά από πάνω.

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν δυνάμεις του Καντάφι που είχαν επιτεθεί στην πόλη Ζιντάν. «Πέντε πύραυλοι έπεσαν στην περιοχή», ένας από τους αντάρτες. Μετά το ΝΑΤΟϊκό πλήγμα οι δυνάμεις του Καντάφι δεν ξαναβομβάρδισαν την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...