Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Μετά την 25η Μαρτίου φοβούνται το Πάσχα

Σε κόκκινο συναγερμό η Αστυνομία το Πάσχα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται επιθέσεις και γιαουρτώματα σε πολιτικούς που θα πάνε στις εκκλησίες για τον Επιτάφιο και τη Ανάσταση. Διακριτική η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Ελάχιστοι πολιτικοί σε εκδηλώσεις Ολόκληρο σχέδιο έχουν στήσει οι αρχές τόσο σε Αθήνα, όσο και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας για να αντιμετωπίσουν πιθανές αποδοκιμασίες και επιθέσεις πολιτών σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει για στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε σχολικές παρελάσεις τόσο την πρωτεύουσα, όσο και στην επαρχία.

Έτσι, τα κρούσματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το θερμό επεισόδιο της Κερατέας με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, έχουν θορυβήσει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν στήσει επιχειρησιακό πλάνο σε περιοχές που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν ή εκδηλώσεις που ενδέχεται να παραστούν πολιτικοί έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με το protothema.gr, έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε συγκεκριμένα Τμήματα να οργανώσουν επιχειρησιακά πλάνα. Δεν πρέπει να υπάρξουν σκηνές ανάλογες της Κερατέας όπου διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ταβέρνα που είχε πάει να φάει σουβλάκια» τονίζει μάχιμος αξιωματικός και προσθέτει «Για τον λόγο αυτό έχουν ανακληθεί ακόμη και άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή Αστυνομικά Τμήματα περιοχών που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Πηγή τονίζει στο protothema.gr πως ιδιαίτερα σε Μητροπόλεις, αλλά και μεγάλες εκκλησίες τα μέτρα θα είναι διακριτικά, αλλά υπαρκτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστοι πολιτικοί θα παραβρεθούν σε εκδηλώσεις. Ωστόσο η Αστυνομία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Στην μητρόπολη Αθηνών θα υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ακόμη και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...